Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az evangélium, ami üdvözít
  2020-05-24 22:49:21, vasárnap
 
  Az evangélium, ami üdvözít

...Amely által üdvözültök is, ha megtartjátok, aminémű beszéddel hirdettem nektek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké. - Korinthusiakhoz írt 1. levél 15:2 -

...Olyan korban élünk, amikor a múlandó és lényegtelen dolgokat úgy emelik piedesztára, mintha azok lennének a legfontosabbak. Ennek azonban Isten népe között nem így kellene lennie. Úgy vágyakozunk ezekre a pillanatnyi örömökre, mintha érdemesek volnának ekkora ragaszkodásra. Nekünk egyetlen igazság mellett kell kitartanunk, mégpedig az evangélium legnagyobb ígérete, az üdvösség mellett. Minden más ígéret és előny jelentéktelen összehasonlítva ezzel az eggyel: az evangélium Isten hatalma az üdvösségre, és mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megmenekül.
Péter apostol szerint a hívő hitének az üdvösség az igazi végeredménye és célja. Ez áll minden mögött, amit Krisztus tett az Ő népéért, minden hívőnek ez után kellene sóvárognia, és e cél felé igyekeznie. Isten nem tud nagyobb ajándékot adni, és a hívőnek nem lehet nagyobb reménysége és motivációja, mint a végső üdvösség Jézus Krisztus evangéliuma által.
Amikor rádöbbenünk, mik voltunk Krisztus előtt, és mit érdemeltünk abban az állapotban, ez még jobban felemeli az evangéliumot a szemünkben. Természetünk és cselekedeteink szerint bűnösök, és a végsőkig romlottak voltunk, törvénytiprók és bűnözők; Isten igazságosságának mércéje alapján semmiféle kifogásunk vagy mentségünk nem volt. Semmi mást nem érdemeltünk, mint halált és örök kárhozatot, de Isten tulajdon Fiának vére megmentett minket. Miközben mi remény nélküli bűnösök és Isten ellenségei voltunk, Krisztus meghalt az istentelenekért. Minket, akik távol voltunk Istentől, Ő általa vont közel magához. Őbenne, vére által nyertünk megváltást, a törvényszegéseink bocsánatát, kegyelmének gazdagsága szerint. Megszabadított minket a bűnünktől, megbékéltetett Istennel, és mint fiait bevont minket az ő közösségébe.
Mi többre vágyakozhatnánk, mi másra lenne még szükségünk? Nem elegendő a megváltás ajándéka Isten tulajdon Fiának vére által arra, hogy túláradóan betöltse a szívünket az örökkévalóságok örökkévalóságáig? Nem ad elegendő ösztönzést, hogy érte éljünk, aki meghalt? Mi szükségünk más ígéretekre? Azért fogunk nagy buzgósággal őérte élni, mert az üdvösségen kívül gyógyulást, könnyű életet, gazdagságot és tisztességet is ígér? Mit érnek mindezek összehasonlítva az üdvösség ajándékával és az ő ismeretével? Félre azokkal, akik azzal csábítanak minket odaadásra, hogy más dolgokat ígérnek, mint Jézus Krisztus! Ha elveszítenél mindenkit, akit szeretsz, ha a tested egy halom trágya alatt rothadna el, és a nevedet a barátaid és az ellenségeid is rágalmaznák, még mindig elegendő odaadásnak kellene maradnia benned ahhoz, hogy Krisztust szeresd, dicsérd és szolgáld amiatt az egy dolog miatt, hogy a vérét ontotta a lelked megszabadításáért. A tiszta, mocsoktalan hitet ez az egyetlen szent szenvedély táplálja.
Miért van akkor, hogy önmagában az örök üdvösség ígéretének látszólag nincs elegendő ereje ahhoz, hogy az embereket Krisztushoz vonzza? Mi az oka annak, hogy a modern embert inkább az érdekli, hogyan húzhat hasznot az evangéliumból a jelenlegi életében?
Először is az, hogy a prédikátorok már nem beszélnek az ítélet bizonyosságáról és a pokol veszélyeiről. Amikor az igehirdetők ezeket a dolgokat biblikusan és tisztán tanítják, az emberek belátják, hogy legnagyobb szükségük az örök kárhozattól való szabadulásra van, és a jelenben megélt, jóval ,,gyakorlatiasabb" szükségleteik ezzel összehasonlítva jelentéktelenné válnak.
Másodszor, értsük meg, hogy az emberek nagy többsége az utcákon és a gyülekezetekben testi. Márpedig a testi emberek jobban szeretik ezt a világot, mint az elkövetkezőt - Isten és az örökkévalóság dolgai iránt vajmi kevés érdeklődést mutatnak. A legtöbbjük előbb csatlakozna egy önértékelést, vagy önmegvalósítást fejlesztő konferenciához, mint hogy meghallgasson egyetlen prédikációt a megszentelődésről, amely nélkül viszont senki sem láthatja meg az Urat. Sokan szárazföldön és tengeren is átkelnének, hogy ebben az életben boldoguljanak, de arra nem hajlandók, hogy átsétáljanak az utcán egy olyan összejövetel-sorozatra, amely Krisztus felmérhetetlen értékéről, vagy a golgotai szenvedéséről szól.
Bár az igaz, hogy az evangélium sok esetben jobbá teheti, és jobbá is teszi az ember helyzetét és életkörülményeit, de nekünk az evangélium sáfáraiként ellen kell állnunk egy kísértésnek. Annak, hogy a hallgatókat és a gyülekezet tagjait bármely más ígérettel, vagy kellékkel próbáljuk meg csábítgatni, mint Jézus Krisztus és az örök élet. Bár a modern kori evangelizációs módszerek miatt ez mindennél radikálisabbnak számítana, ennek ellenére akkor tennénk jól, ha azt kiáltanánk a sokaságnak: ,,Jézus Krisztus két dolgot ígér nektek: örök üdvösséget, amiben reménykedhettek, és egy keresztet, amin meg kell halnotok. A Szentlélek és a Menyasszony azt mondja: 'Jöjj'"

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: örökkévalóságáig, igazságosságának, életkörülményeit, összehasonlítva, istentelenekért, korinthusiakhoz, gyakorlatiasabb, radikálisabbnak, jelentéktelenné, önmegvalósítást, gyülekezetekben, reménykedhettek, örökkévalóságok, bizonyosságáról, vágyakozhatnánk, evangelizációs, megszabadított, konferenciához, megbékéltetett, legfontosabbak, felmérhetetlen, cselekedeteink, törvénytiprók, evangéliumból, ragaszkodásra, meghallgasson, örökkévalóság, jelentéktelen, boldoguljanak, szenvedéséről, szükségleteik, megtartjátok, önértékelést, tisztességet, veszélyeiről, összejövetel, pillanatnyi örömökre, evangélium legnagyobb, üdvösség mellett, evangélium Isten, hívő hitének, igazi végeredménye, végső üdvösség, végsőkig romlottak, törvényszegéseink bocsánatát, megváltás ajándéka, örökkévalóságok örökkévalóságáig, üdvösségen kívül, üdvösség ajándékával, halom trágya, vérét ontotta, lelked megszabadításáért, Jézus Krisztus, Paul Washer,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent György nap  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Paul David Tripp Április 26  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Egyszerűen  Paul David Tripp Április 24  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Beney Zsuzsa - Tavasz  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Alakot vált...  Maradék idő  Ha így haladunk...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Fodor Ákos költő,  A végzet az  A fák lelke  Az idő elsodorja létezésünk  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Ha így haladunk...  A Gömb  Szép estét kedves látogatóimna...  A fenyő nem szép fa, (...)  A végzet az  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Messziről jött ember  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Nehezen engedem  Esti kép  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Különös!  Becsüld meg azt amid van,...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Viharban csak az a fa marad ál...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Pillangó  Aki szeret, annak senki sem id...  Szent György napi hiedelmek, s...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Alakot vált...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Emlék  Beney Zsuzsa  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pillanatnyi örömökre, evangélium legnagyobb, üdvösség mellett, evangélium Isten, hívő hitének, igazi végeredménye, végső üdvösség, végsőkig romlottak, törvényszegéseink bocsánatát, megváltás ajándéka, örökkévalóságok örökkévalóságáig, üdvösségen kívül, üdvösség ajándékával, halom trágya, vérét ontotta, lelked megszabadításáért, egyetlen szent, örök üdvösség, embereket Krisztushoz, modern embert, jelenlegi életében, ítélet bizonyosságáról, pokol veszélyeiről, igehirdetők ezeket, dolgokat biblikusan, emberek belátják, örök kárhozattól, jelenben megélt, emberek nagy, gyülekezetekben testi, testi emberek, elkövetkezőt &#8211, örökkévalóság dolgai, legtöbbjük előbb, életben boldoguljanak, golgotai szenvedéséről, ember helyzetét, evangélium sáfáraiként, gyülekezet tagjait, örök élet, modern kori, örökkévalóságáig, igazságosságának, életkörülményeit, összehasonlítva, istentelenekért, korinthusiakhoz, gyakorlatiasabb, radikálisabbnak, jelentéktelenné, önmegvalósítást, gyülekezetekben, reménykedhettek, örökkévalóságok, bizonyosságáról, vágyakozhatnánk, evangelizációs, megszabadított, konferenciához, megbékéltetett, legfontosabbak, felmérhetetlen, cselekedeteink, törvénytiprók, evangéliumból, ragaszkodásra, meghallgasson, örökkévalóság, jelentéktelen, boldoguljanak, szenvedéséről, szükségleteik, megtartjátok, önértékelést, tisztességet, veszélyeiről, összejövetel, végeredménye, elkövetkezőt, szárazföldön, elveszítenél, természetünk, evangéliumot, átsétáljanak, prédikátorok, szabadulásra, érdemeltünk, mocsoktalan, csábítgatni, rágalmaznák, érdeklődést, prédikációt, ajándékával, hallgatókat, ellenségeid, gazdagságot, csatlakozna, kárhozattól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.